maandag 19 maart 2007

Benefietavond Pikin Slee Draagt Flink Bij

Werkplaats Tomtomboti Pikin Slee - foto Yamandú Roos

AMSTERDAM - “De promotie van Totomboti is zeer geslaagd”, zegt Humphrey Schmidt over de tweede benefietavond voor de ontwikkeling van het Saramaccaanse dorp Pikin Slee, aan de Boven-Surinamerivier. Hij is voorzitter van de Steungroep Tomtomboti. “Financiëel heeft de avond een flinke bijdrage geleverd aan de kas van Totomboti. Dat is geld wat we kunnen gebruiken om de kunstwerken over te laten komen.” De benefietavond, met ‘huiskamer hits’, werd afgelopen vrijdag gehouden in theatercafé Bitterzoet in Amsterdam.

Tomtomboti is een lokale stichting in Pikin Slee die bewoners aanzet om bij te dragen aan de economische en culturele ontwikkeling van het dorp, van zo’n 4000 inwoners. Maandag, 19 maart, worden door Totomboti vervaardigde kunstmeubels geladen op boten om richting Paramaribo te worden getransporteerd. De uiteindelijke bestemming is Rotterdam, waar een (verkoop)expositie zal worden gehouden.

Momenteel vertoeft in Pikin Slee een Rotterdams koppel. “Zij tonen grote belangstelling voor het werk van Totomboti. Zij gaan foto's maken van de voorbereiding en de lading van de boot in Pikin Slee.” Een fotoverslag zal verschijnen op www.totomboti.nl


Google