donderdag 1 maart 2007

Goudbedrijf Mobiliseert Kinderboekenfestival

"Veel lees- en verteltalent onder scholieren Binnenland"

PARAMARIBO/BROKOPONDO - De tweede dag van het Kinderboekenfestival Brokopondo is maar door liefst meer dan 800 leerlingen bezocht tijdens het ochtendprogramma. Rosebel Gold Mines, dochter van Canadese multinational Cambior, heeft bussen beschikbaar gesteld. De leerlingen werden vanuit alle dorpen in Brokopondo naar en van het festivalterrein vervoerd.

Als speciale gast op het kinderboekenfestival was op deze dag schrijfster Carry-Ann Tjong A Jong. Ze presenteerde het door haar in het Sranan vertaalde Dick Bruna boekje ‘Miffy nanga Melanie’. Verschillende scholen kregen boekenpakketten gedoneerd door het Zeister Zendingsgenootschap.

Het hoogtepunt was de finale van de wedstrijden van het Kinderboekenfestival Brokopondo. Deze werden gelijktijdig op twee verschillende podia gehouden. Bij een werden de scholieren getrakteerd op optredens van vertellers en een musical, terwijl op het andere podium aan voorlezers en de rappers een fantastische voorstelling weggaven.

Ook de openingsdag van het Kinderboekenfestival was een succes. Al op zondag waren al kinderen uit enkele dorpen van het distrikt Sipaliwini met hun leerkrachten aangekomen op het festivalterrein, dat uitbundig aangekleed en versierd is. Op het festival is ook het nieuwste kinderboek van ‘Een Surinaams Alfabet’ van Wim Veer gepresenteerd.

Na de uitslag werden prijzen uitgereikt waaronder boeken, een eigendomsmedaille en meerdere trofeeën voor de scholen. Tot overall-kampioen werd uitgeroepen de Openbare School Brokopondo die aan alle wedstrijden heeft meegedaan. “De algemene conclusie is dat er ontzettend veel talent in de kinderen van Brokopondo zit”, meldt organisator stichting Projekten PCOS.


Google